Over het tijdschrift

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt u informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen. Het Tijdschrift voor Psychotherapie is spreekbuis van de psychotherapie in Nederland en Vlaanderen.

In het tijdschrift leest u rapportages van wetenschappelijk onderzoek om de empirische basis van het vak te versterken. Daarnaast zijn er beschouwende artikelen, kritische noten en persoonlijke ervaringen van zowel therapeuten als cliënten. In alle bijdragen wordt de verbinding gelegd met de dagelijkse praktijk van een moderne psychotherapeut. Daarnaast biedt het tijdschrift ruimte voor verslagen van (wetenschappelijke) bijeenkomsten en congressen, voor recensies van vakliteratuur en voor signalementen van andere interessante publicaties.

Sinds 2020 worden één of twee artikelen van iedere tijdschrifteditie doorontwikkeld tot online e-learningmodule waarmee u door de NVP en FGzPt geaccrediteerde nascholingspunten kunt behalen.

Heeft u nog geen abonnement op Tijdschrift voor Psychotherapie? Klik dan hier of neem contact met ons op via info@tijdstroom.nl.